Sunday, January 6, 2013

yeayy!! Qalesya dapat masuk taska permata ^_^

alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi sebab si kakak dapat masuk taska permata
taska permata kat presint 16 ^_^
sebenarnye dah lama dah kot hantar permohonan tu,
sejak Qalesya dapat masalah tentang pengasuh yg menjaga dia 6bln yg lalu
huuu..masa tu satu purajaya jugak lah sy pusing semata-mata nak carikan Qalesya taska
tapi 1st sekali memang survey kat taska permata presint 16 tu dulu la
tapi masa tu belum ada rezeki lagi...sebab masa tu tengah bulan..
diorang tak boleh nak terima..lagi pun takde kosong
oklah..takpelah, tapi sy tetap hantar permohonan jugak masa tu
dan sangat² tak sangka bila satu hari tu ada org col cakap Qalesya dapat masuk taska tu


emm ape yg best nye kat taska tu..apa yg sy cikgu kat taska tu bagitahu kat aku..
dia banyak buat aktiviti luar..contohnya jalan² kat luar, pastu ada aktiviti 
mandi swimming pool 2 kali setiap seminggu, ada main pasir(qalesya sangat suka ni)
ada belajar macam budak dah sekolah, ada belajar buat makanan sendiri,
dan macam² lagi lah..ini ape yg aku dengar dari cikgu dia dan kat intenet jugak hehe
memang rase seronok sangat..( maknye pulak yg excited! )
memang berbeza dengan taska dia yg sebelum ni, sebab kat taska lama tak de aktiviti luar
terperap je kat dalam taska tu..bila dah ada banyak aktiviti macam tu, memang bagus lah kan
tapi..nanti ntah² Qalesya boring pulak duduk kat umah kan. -_-'

ape yg sy harapkan bila dah masuk taska permata tu nanti,
Qalesya akan lebih menjadi seorang anak yg cerdik,cergas dan pintar.
almaklumlah..kalau dah bergelar seorang ibu yg bekerjaya ni, 
kita memang tak dapat nak menjaga dan mendidik anak kita sepenuh masa kan
so dengan ada nya aktiviti macam tu kat taska dia, dapatlah dia serba sedikit belajar
apa yg berlaku di sekeliling dia..
eh betul ke ape aku cakap ni ekk? ehehehe
oklah..esok hari pendaftaran dia..kalau sempat nanti sy sanp pic sikit² ye
k..doakan yg terbaik tuk anak sy ye semua..
daa~

^_^



3 oRang yaNg saYa saYang:

Suhana Said said...

salam..nak tanya taska permata ni untuk umur berapa tahun ya? dan macam mana nk apply?

Mimi Azirah said...

bestnye qalesya nak skool

amer akat said...

Hi.. aslkum.. bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...