Monday, December 19, 2011

Hati-haTi lah waHai waNita sekaLian~

Ini maklumat baru dan sangat berguna.
Kepada pengguna-pengguna internet wanita semua terutamanya penggemar facebook,
 diharap berhati-hatilah agar tidak menjadi mangsa kepada orang yang tidak
bertanggung jawab yang boleh memaparkan seluruh tubuh anda!
Zaman sekarang kita semua pun sudah tahu memang ramai editor yang mahir dalam
 menggunakan software Photoshop ini. Tetapi, sekarang ada tools editor x-ray di dalam Photoshop boleh membuat gambar anda berpakaian akan menjadi bogel
atau nampak bertelanjang.
Jadi bagi wanita, dinasihatkan agar janganlah upload gambar anda di facebook
atau di mana-mana laman sosial dengan keadaan penuh seperti gambar di bawah.
Ambillah gambar dari atas dada dan ke atas. Dan juga, jangan pakai baju putih
kerana editor akan lebih senang untuk edit gambar anda.


p/s : astaghfirullahalazim.....ada jugak manusia macam ni!!
hmm pasni kena hati² nak amik gambar penuh satu badan
teknologi makin canggih, tp salah guna!!
ingatlah, sapa yg buat tu..kat dunia memang lah boleh terlepas
tapi kat akhirat nanti, terima lah balasan nye!!
eee...geram!!!!selalu perempuan je yg jadi mangsa..

>>>sebarkanlah pada kawan²n yg lain<<<

kredit to here

4 oRang yaNg saYa saYang:

Sue-Rya AQ said...

nape la ade manusia yg berperangai jijik mcm ni ye..xde keje lain agaknye..b*#*h giler!!

iizla said...

Ya Allah, baru tau.. Thanks for the info!
lps ni kene lebih bhati2..

mimie.. said...

Sue-Rya AQ: tu la pasal..nape laaa ada manusia macam ni kan?..bukan bodoh lagi dah..bangang, bengong, semua skali ada..haaa..*tetibe terEmo*

mimie.. said...

iizla: sama²..tu lah..lepas ni kena berhati-hati lebih banyak..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...